?

Log in

20 September 2009 @ 02:57 pm

Sziasztok!
Mikor elkezdtem olvasgatni, amiket írtatok a közösségről, a régről, és arról a mindenről, ami hiányzik, akkor nálam picit eltört a mécses. Tudom, hogy én fordítottam hátat itt mindennek, de igaz az is, hogy nagyon szerettem azokat az időket, amikor megismertelek titeket (azokat is, akikkel csak az írásaikon keresztül társalogtam), a fic-világot, és azt, hogy nem csak vidámságot, hanem rengeteg erőt, és óriási lelkesedést is képes adni egy virtuális csapat. Úgyhogy most hoztam 100 szót én is a szeretet-kalapba. Még éppen elfér.:)

 

a nyár illataCollapse )
 
 
19 September 2009 @ 11:30 pm
Whell... Igaz ez csak egy apróság, deh próbálom én is kivenni a részem a community újjáélesztésében^^  

R/S szösszenet lefordítva, idén nyáron találtam, remélem, szeretni fogjátok: (Cápák) Az írónő nevét is érdemes megjegyezni, istenien ír, úgyhogy azt hiszem, fogok még pár dolgot hozni tőle. (Eniel, azért még rugdoss, nehogy leálljak egynél!)


 
 
Current Music: Bucovina
 
 
17 September 2009 @ 09:16 am
Nos, ha már újra dübörög a banda... akarom mondani a community... ^^

Anno még Rinoa oldalán találkoztam ezzel a kvízzel, és tegnap Eniellel újra felfedeztük.:)

How do you define Sirius and Remus relationship?

Melyikőtök milyennek látja (ennek a tesztnek az alapján) a fiúk kapcsolatát?;)

 
 
16 September 2009 @ 01:54 pm
il_riccioötlete alapján nyitok egy ilyen vitatémát (és a jövőben is bárki nyugodtan postoljon hasonló bejegyzést, ha eszébe jut egy olyan kérdés, amit szerinte érdemes és érdekes lenne kollektíven megvitatnunk). Tehát a téma:

Szerintetek melyek a legfőbb sablonok Remus és Sirius karakterei illetve a kapcsolatuk körül, amit a fanfic írók (magatokat is beleértve) legszívesebben, leggyakrabban elővesznek? Melyek azok a sablonok, amiket nem kedveltek és melyek azok, amiket igen? Ha ki szeretnétek törni ebből a körből, hol borítanátok fel a konvenciókat velük kapcsolatban?
 
 
15 September 2009 @ 09:54 am
Rinoa tanácsára lefordítottam pár drabble-t, hogy annyival is többet hangoskodhassak itt. :) 
A fordítások a fanfic-es LJ-men olvashatóak, de csak barátoknak, mert partizán módon, engedély nélkül fordítok. Akinek hiányozna a barátlistájáról, az usgyi, vegye fel gyorsan. ;)

Elátkozott ház (R/S, Azkaban után, szomorú)
Összetörve (R/S, Azkaban előtt, nem happy endes, és Sirius/James is előfordul benne)
Apa kicsi fia (nem annyira R/S, mint inkább csak szomorú!Remus, Azkaban után)
 
 
 
14 September 2009 @ 10:02 pm
Csakhogy egy újabb szomorú írással bővüljön a repertoár.

Cím: Titkok
Szereplők: Remus és Sirius
Tartalom: nehéz a szerelem
Korhatár: PG
Figyelmeztetés: keser-édes


 
 
14 September 2009 @ 11:19 am

Na tessék, eddig tartott a hupikék törpikés vidámkodásom. :P Bocsánat. :P

Cím
: Késő vallomás
Szereplő: Remus Lupin
Tartalom: Remus vallomása
Figyelmeztetés: szomorú
Szavak száma: 100
Kihívás: Száz-szó-szép ([info]100words_hun)
Ihletforrás: VALLOMÁSOK

( Késő vallomás )
 


 
 
14 September 2009 @ 09:44 am
Sziasztok!

Most olvastam Eniel bejegyzését (meg tegnap beszéltünk MSN-en, de akkor szürkeállományomba nem jutott el a fény, hogy mit jelent a communityzés...), és erős késztetést éreztem aziránt, hogy én is tegyek valamit.

Szóval, az elnyújtott előhang után, feltöltöttem pár régebben írt (némelyiket kb. tíz hónapja) egypercest/novella-szerűt, mert igenis egy közösségnek fontos és meghatározó szerepe lehet. (Lehet, hogy ezen nem segítek, de kárpótoljon a kitartásom meg a lelkesedésem~  :D)

Keresztelő (S/R, romantikus, nyál-veszély, részeg!Sirius, PG-13)
Mert aznap meghaltam. (S/R, angst/drama/romantikus, PG-13)
Remuspilla és Siriuspók, avagy mi történik akkor, amikor egy szigorú prefektust megfosztanak az imént elkobzott mesekönyvétől (S/R, crack/humor, ultimate Hupikék törpikék x HP crossover :D, PG)
Szerelem (S/R, romantikus, párbeszédes, PG)
Töredékek (S/R, eeeelvont/angst/drama, HOLDUDVAR, R)

 
 
13 September 2009 @ 11:45 pm


Ha már az újra kezdésnél tartunk. Szeretnék bemutatni egy új és lelkes közösségi tagot, akinek néhány írását most felrakom ide. Csakhogy demonstráljam, hogy az S/R shipperek nem vesztek ki és még újak is jönnek. Ezért szerintem igenis szükség van az oldalra. A ficek világába kedves tagunkat én vezettem be néhány hónapja és általam fertőződött meg a slash-el és azon belül az S/R-rel. Elmondhatom, azóta igen lelkes S/R shipper lett belőle és nagyon megszerette ezt a két karaktert, akiknek a kapcsolatával szívesen foglalkozna mélyebben is.:)

Fogadjátok szeretettel JudyGebe írásait az én ajánlásommal.:)


 
 
13 September 2009 @ 01:40 pm
Beszélgessünk kicsit. A közösségről. Mert, nos, a community kicsit halottnak tűnik.
Szerintetek lehet ez ellen tenni? Ha igen, mit, hogyan? Érdemes? Szeretnétek? Hiányzik?

Mikor engem Nanna először hívott ide a community-be, azt kérdeztem tőle, mitől közösség a közösség - és ez még mindig egy jó kérdésnek tűnik. Mert az emberek többé-kevésbé még mindig megvannak, tartjuk a kapcsolatot msn-en, saját LJ-n, itt meg ott. De a közösségi érzést valahogy elveszítettem. Mintha már nem ösztönöznénk egymást annyira, hiányzik a közös alkotás, a közös gondolkodás, a közös-ség élménye.

Ti mit gondoltok erről? Lenne igény rá, hogy feltámasszuk ezt a Remus/Sirius (illetve esetleg a Regulus) Közösséget? Ha van igen,  van ötlet is?

Beszélgessünk kicsit.